Aktiebok - böcker om aktier vi rekommenderar

Det finns massor av böcker på marknaden för den som vill läsa om aktier. Här ger vi tips på böcker vi själva har läst och tycker är bra. Låt dig inte luras av alla titlar som heter något med ”bli rik” eller liknande, det är bara en säljande titel och säger egentligen inte mycket om innehållet. Du kommer inte att bli rikare av att köpa just den boken än en annan informativ bok om aktier. (Även om boken Bli rik på aktier faktiskt är ganska bra.)

  • Tradingguiden. Säkert tjatar alla andra också om den här boken. Men den är faktiskt väldigt bra som första bok att läsa om aktier. Den ger en bra grundförståelse och övergripande kunskap om hela grejen med hur det funkar på börsen. Man måste komma in i ett speciellt tänk och det förser den här boken dig med.

  • Tjäna pengar på teknisk analys. Bra och lättbegriplig bok om teknisk analys. Metoderna förklaras på ett ganska enkelt sätt som alla kan förstå och boken delger oss också en del tankar om börsen ur en teknisk analytisk synvinkel. Dessutom finns här övningar på det som tagits upp så att du kan ”låtsastrada” med hjälp av boken.

  • Aktie- och fondhandboken. Precis som Tradingguiden ger den här boken dig grundläggande kunskaper om aktier och lär dig att komma in i det nödvändiga ”tänk” som krävs för att kunna ta sunda beslut på börsen. Björn Wilke är ett känt namn i dessa sammanhang. Han har skrivit fler bra böcker om aktier.


Ett hett tips är också att kolla biblioteket efter aktieböcker! Gör en databassökning på aktier, teknisk analys, optioner eller vad du nu vill lära dig om och låna hem ett gäng böcker som du kan titta i.

Teknisk analys aktier startsida